Aria, Il dolce suono

Tingulli i ëmbël i zërit të tij më godet!

Ah, ai zë zbret në zemrën time!
Edgardo, ty të dorëzohem
Ethet ma përshkojnë gjoksin!
Dhe çdo fibër imja dridhet!
Më ngre peshë!
Ulu pranë meje pranë ujëvarës për pak!
Një fantazë e tmerrshme ngrihet dhe na ndan!
Lëjona të strehohemi këtu tek këmbët e altarit.
Shtruar me trëndafila!
Një harmoni qiellore, a nuk e dëgjon?
Ah, ky është himni i martesës!
Lumturi!
Oh, gëzim që mund ta ndjesh, por që s’e flet dot!
Temjani digjet!
Pishtarët e shenjtë shëndrrijnë kudo!
Këtu është ministri!
Jipma dorën tënde të djathtë!
Oh, ditë e gëzueshme!
Më në fund, jam jotja, më në fund je imi,
Ti je dhuratë nga Zoti.
Çdo kënaqësi është edhe më e magjishme,
(për mua), në mua ajo është edhe më e ëmbël
Nga parajsa e paqtë për ne jeta do të jetë një
Buzëqeshje.
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Aria, Il dolce suono

Comments

Popular Posts