Duhet te kem jetuar edhe jete te tjeta. Po te mos ishte keshtu, atehere perse do te kisha kaq lemeri?

Duhet te kem jetuar edhe jete te tjeta. Po te mos ishte keshtu, atehere perse do te kisha kaq lemeri? Eksperiencat e meparshme jane i vetmi justifikim i llahtares. Vetem Orientalet kane kuptuar dicka nga shpirti. Ata kane qene para nesh dhe do te mbijetojne edhe pas nesh. Perse ne, modernet, i kemi hequr te drejten kujteses te shtegtoje? Brenda nje jete te vetme duhet te shlyejme gjynahun per berjen e pafundesise.


Shkeputur nga libri ‘Lot dhe shenjtore’, nga Emil Cioran, perkthyer nga Balil Gjini, Zenit, 2020

#emilcioran #photography #enkeledasuti

Comments

Popular Posts