Fillojme ta dime cfare eshte vetmia kur degjojme heshtjen e gjerave.

Fillojme ta dime cfare eshte vetmia kur degjojme heshtjen e gjerave. Kuptojme atehere sekretin e varrosur brenda gurit, ritmin e fshehte, ose te dukshem, te gjithe natyres. Misteri i vetmise buron nga fakti se nuk ekziston per krijesat pa shpirt. Cdo objekt ka gjuhen e vet, te cilen mund ta defshifrojme vec mes heshtjes se plote.


Shkeputur nga libri ‘Lot dhe shenjtore’, nga Emil Cioran, perkthyer nga Balil Gjini, Zenit, 2020

#emilcioran #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts