Narcizisti, Donzhuani dhe Kazanova

Narcizisti, Donzhuani dhe Kazanova

Jetojme ne nje periudhe ku mbizoteron kultura e narcizizmit, ku Egoja eshte mbi gjithcka. Protagonistet e shoqerise narciziste jane te shumte; vlere e vetme per ta mbetet mbreteria e pushtetit dhe e suksesit, nje interes i tejskajshem per vetveten dhe mohimin e te tjereve, i cili u sherben vetem per te arritur qellime ekonomike, karrieriste, seksuale etj. Narcizi ishte i dashuruar pas bukurise se tij, edhe narcizistet e sotshem priren ta shohin vetveten jo per ta kuptuar, por per ta admiruar ate. Ata jetojne te mbyllur ne veten e tyre, prandaj kur flasin e dashurojne, degjojne dhe pelqejne vetem vetveten. Narvizisti e ndjen veten ne qender te botes, nuk e kupton se ne Univers ekzistojne dhjete miliarde galaktika dhe vetem ne tonen ka 500 mimiarde yje.

Shkeputur nga libri ‘Frike nga dashuria’, nga Giacomo Dacquino, Si te shmnagesh dhe kapercesh deshtimet ne dashuri, perkthyer nga Agim Doksanj, Phoenix, 2000

#reading #love #phychology #giacomodacquino #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts