Obsesioni ndaj Zotit e praps larg dashurine tokesore. Nuk mund te duash ne te njejten kohe me te njejtin pasion edhe nje femer, edhe Zotin. Keto dy erotika jane te papajtueshme me njera-tjetren. Nje femer mund te na shpetoje nga Zoti, po ashtu si Zoti mund te na cliroje nga te gjitha femrat.

Obsesioni ndaj Zotit e praps larg dashurine tokesore. Nuk mund te duash ne te njejten kohe me te njejtin pasion edhe nje femer, edhe Zotin. Keto dy erotika jane te papajtueshme me njera-tjetren. Nje femer mund te na shpetoje nga Zoti, po ashtu si Zoti mund te na cliroje nga te gjitha femrat.


Shkeputur nga libri ‘Lot dhe shenjtore’, nga Emil Cioran, perkthyer nga Balil Gjini, Zenit, 2020

#art #sculpture #emilcioran #enkeledasuti

Comments

Popular Posts