Parajsa, eshte nje projektim i ngjizur ne kete stad te jetes sone. Ajo na ngushellon per feminine tone te zhdukur.

“Mosha e pafajesise”. Sa me shume soditim tablote e Reynold-it, aq me shume bindemi se nuk ka vecse nje disfate te vetme: e pushuarit se qeni femije. Parajsa, eshte nje projektim i ngjizur ne kete stad te jetes sone. Ajo na ngushellon per feminine tone te zhdukur. Shiheni kete dore delikate qe femija e mban te kraharori, sikur do te mbroje me dhembshuri lumturine! A thua Reynold-i i ka kuptuar te gjitha keto? Apo, me mire, shihni keta sy te vetmuar qe shprehin frike te turbullt per ate qe do t’iu duhet te humbasin. Femijet, po ashtu si te dashurit, kane parandjenjen e kufijve te lumturise.


Shkeputur nga libri ‘Lot dhe shenjtore’, nga Emil Cioran, perkthyer nga Balil Gjini, Zenit, 2020

#emilcioran #enkeledasuti #painting #joshuareynolds

Comments

Popular Posts