Pasion do te thote...

Pasion do te thote...

Nje ne dy gra shtiret se provon orgazem, por vetem nje ne pese burra mund ta kuptoje.

Pasioni seksual shkon pertej kontaktit seksual dhe orgazmes; ai nenkupton fantazi, deshire, eksitim, jo vetem prej pamjes fizike por edhe prej simpatise, inteligjences e dashurise. Pasion do te thote te shmangesh cdo pengese qe te largon nga partneri, do te thote te kapercesh cdo kufi te vetvetes, pa e humbur identitetin, per te jetuar i bashkuar me dike tjeter, per t’i dhene me shume dashuri, dashurise se tjetrit. Pra pasioni seksual sjell edhe rreziqe, sepse t’i jepesh partnerit mund te coje, kur kemi te bejme me nje identitet te paformuar mire, ne tretjen tek tjetri, ne nje shkrirje simbiotike per shkak te kapercimit te kufinjve vetjake. Termi pasion vjen nga latinishtja passio, qe e ka prejardhjen nga greqishtja pathos, qe do te thote te vuash, te durosh.

Shkeputur nga libri ‘Frike nga dashuria’, nga Giacomo Dacquino, Si te shmnagesh dhe kapercesh deshtimet ne dashuri, perkthyer nga Agim Doksanj, Phoenix, 2000

#reading #love #phychology #giacomodacquino #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts