Poezia “Bashkebisedim ne krize” - Nga Audre Lorde

Une te flas ty

Sic flet nje mik
Apo nje dashnor i vertete
Por jo nga miqesia apo dashuria
Por per nje takim te qarte
Te vetes me veten
Perpara shendetit
Por pa zjarr
I thesar-izoj fjalet e tua qe kumbojne
Si vetetimat e vona te veres
Per te kenduar pa oktave
Dhe per t’u zbehur
Pasi kam folur stinen
Por une degjoj nxehtesine fallco te ketij zeri
Teksa thahet ne krahe te fjaleve te tua
Duke lajkatuar melodi nga gjuha jote
Dhe kjo muzike mizore eshte tradheti
A mos duhet te vdes ne ethet e tua
Teksa flaket e parafines strehohen
Tek kanalet e zemres tende
Strukur si nje i huaj
Nen gjethet e djegura
Te dashurive te tua te tjera te djegura
Deri sa te kaloje stuhia?

Poezia “Bashkebisedim ne krize”
Nga Audre Lorde

Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Fotografia nga @luarasi.suel

#poetry #audrelorde #art #artlover #artlovers #beauty #love #suelaluarasi #enkeledasuti
#themuse #thenutcracker #sakuraempress

Comments

Popular Posts