Poezia “Edhe shume kohe pas vdekjes sime” (Poeme per Duchamp) - Nga Maria Martins


Edhe shume kohe pas vdekjes sime

Shume kohe pas vdekjes tende
Dua te te torturoj
Dua qe mendimi per mua
Te shkoje spirale rreth trupit tend si nje gjarper zjarri
Pa te djegur
Dua te te shoh
Te humbur, te asfiksuar
Te endesh ne mjegullen e turbullt
Endur nga deshirat e mia
Per ty, dua nete te gjata pa gjume
Te mbushura me hungerimen e stuhive
Larg, e padukshme, e panjohur
Me pas, dua qe nostalgjia e pranise sime
Te te paralizoje
Poezia “Edhe shume kohe pas vdekjes sime” (Poeme per Duchamp)
Nga Maria Martins
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Autoportret si vampire, 2019, nga @clairetabouret

Comments

Popular Posts