Poezia “Enigma me lule” - Nga Pablo Neruda

Fitorja

Ka ardhur shume vone
Une nuk kisha mesuar
Se si te mberrija
Si nje zambak
Me deshire
Figure e bardhe
Qe shpon perjetesine e palevizshme te tokes
Duke shtyre formen e paster, te zbehte
Deri kur oret te godasin
Ate balte
Me nje rreze te bardhe
Apo nje vershim qumeshti
Duke zhveshur, dheun e trashe dhe te erret
Ne ata shkembinj
Lulja perparon
Deri kur flamuri i bardhesise se saj
Mund naten e thelle perbuzshem
Dhe nga levizja e drites
Derdh vetveten ne fare te magjepsur


Poezia “Enigma me lule”
Nga Pablo Neruda
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Familja e arte nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts