Poezia “Hyrja e lumenjve” - Nga Pablo Neruda

E dashur lumenjte

Te rrethuar nga uje i kalter dhe
Pika transparente
Si nje peme venash
Spektri yt
Prej perendeshe te erret duke i rene molleve
Dhe me pas ti zgjohesh lakuriq
Per t’u bere tatuazh nga lumenjte
Dhe ne lartesite e lageshta koka jote
E mbushur me bote
E mbushur me vese te re
Ujerat u ngriten per tek beli yt
Ti je e perbere nga burime pusesh
Dhe shkelqim liqenesh mbi ballin tend
Ti merr uje nga burimet e fatit
Si lot i gjalle
Duke bartur shtreterit e lumenjve ne rere
Neper naten planetare
Duke kapercyer gurin e ashper, te zgjeruar
Duke thyer rruges�Te gjithe kripen e gjeologjise
Duke care neper pyjet e mureve kompakte
Duke larguar muskujt e kuarcit
Poezia “Hyrja e lumenjve”
Nga Pablo Neruda
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura nga @luarasi.suel

Comments

Popular Posts