Poezia “Levizje vjeshtore” - Nga Carl Sandburg

Qava permbi gjerat e bukura

Duke e ditur se asgje e bukur nuk zgjat
Fushat me lulemisri te verdha
Jane nje shall ne qafen e gruas se bakert dielldjegur
Marresja e farave
Era veri-perendimore vjen dhe
E verdha shqyhet plot me vrima
Gjerat e bukura te reja vijne me kercimin e pare te bores
Mbi eren veri-perendimore
Dhe gjerat e vjetra largohen
Asgje nuk zgjat
Poezia “Levizje vjeshtore”
Nga Carl Sandburg
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Tymi i Trojes nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts