Poezia “Mbremjesore” - Nga Louise Gluck

Ne mungesen tende te gjate

Ti me lejon perdorimin e tokes
Duke parashikuar disa fitime mbi investimin
Une duhet te raportoj deshtim ne detyren time
Parasegjithash lidhur me detyren time per bimet e domateve
Une mendoj se nuk duhet te me inkurajojne te rrise domate
Ose, nese une duhet ta bej kete
Ti duhet te mbash shirat e rende
Netet e ftohta qe vijne kaq shpesh ketu
Ndersa rajone te tjera kane dymbedhjete jave me vere
Te gjitha keto te perkasin ty
Ne krahun tjeter
Une mbolla farat
Pashe hedhjet e para te shtatit
Si krahe qe cajne token
Dhe ishte zemra ime e thyer nga plaga
Vendi i erret qe kaq shpejt u shumefishua me rrjeshta
Dyshoj se kam nje zemer
Ne kuptimin qe ne kemi per kete term
Ti qe nuk ben dallim mes te vdekurve dhe te gjallve
Qe je, per pasoje
Imun ndaj kumtesave
Ti mund te mos e dish se sa shume tmerr ne mbajme
Gjethen me pika
Gjethet e kuqe te panjes qe bien
Madje edhe ne gusht
Heret ne erresire
Une jam pergjegjese per keto verera
Poezia “Mbremjesore”
Nga Louise Gluck
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts