Poezia “Ne derdhjen e zerit tend, embelsia e saj” - Nga Miguel Hernandez

Tek derdhja e zerit tend

Embelsia e saj
Prej goje te mjalte, dhe valezimi i saj i delire
Deshira i shtron trendafilat e saj ne duart e mia tokesore
Krahe zjarrit te zakonshem
I pezmatuar, arrij majen e ishullit te gjinjve te tu
Dhe i rrethoj
Me det ambicioz dhe e stampoj me petalet e drites
Por ti e mbron veten me mure
Nga etja e gjendjeve te mia
Qe te mbysin ty ne oqeane dhe toka
Per gurin e paster, indiferent, ti mban heshtje
Per te ruajtur heshtjen e gurit ti ben pirg dhe pirg
Me shume dhe me shume trendafila ne duart e mia
Poezia “Ne derdhjen e zerit tend, embelsia e saj”
Nga Miguel Hernandez
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts