Poezia “Per Marilyn M” - Nga Charles Bukowski
Duke rreshqitur fort ne hir te ndezur

Shenjester lotesh prej vanilje
Trupi yt sigurisht qe ndezi qirinj per burrat
Ne nete te terrta
Dhe tani nata jote eshte edhe me e terrte
Sesa shtrirja e qiriut
Dhe ne do te te harrojme ty, disi
Dhe kjo nuk eshte e miresishme
Por trupat e vertete jane me afer
Dhe teksa krimbat gulcojne per kockat e tua
Do te doja kaq shume te te thoja
Se kjo iu ndodh arinjve dhe elefanteve
Tiraneve dhe heronjeve dhe milingonave
Dhe bretkosave
E megjithate, ti na solle dicka
Nje lloj fitore te vogel
Dhe per kete une them: mire
Dhe mos na ler me te vajtojme
si nje lule e vyshkur dhe e flakur tutje
Ne harrojme, ne kujtojme
Ne presim, femije, femije, femije
E ngrej pijen time per nje minut dhe buzeqesh
Poezia “Per Marilyn M”
Nga Charles Bukowski
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts