Poezia “Per shkak te kembeve te tua, ku perfundon bukuria jote” - Nga Miguel Hernandez

Per shkak te kembeve te tua, ku perfundon bukuria jote

Ne dhjete fragmente bardhesie
Me shume nje vallezim
Nje pellumb zbret tek beli yt
Nje arome e pafundme bie ne toke
Bashke me kembet e tua ecen dhe mrekullia
nene perlash
Ne nje ngushtesi qesharake
Dhe aty ku shkojne kembet e tua shkon bardhesia
Nje qen duke mbjelle byzylyke kembe prej jasemini
Tek kembet e tua, po aq shume shkume sa breg
Rera dhe deti me arrijne
Duke me terhequr mua
Dhe une perpiqem te hyj ne vathen e deleve te tabanit tend
Une hyj dhe e le veten qe te kaloj neper shpirtin tend
Me zerin e dashur te rrushit
Shtyp zemren time, tani ajo eshte pjekur
Poezia “Per shkak te kembeve te tua, ku perfundon bukuria jote”
Nga Miguel Hernandez
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Fotografia - Ne studion spektakolare te mjeshtrit @helidonhaliti

Comments

Popular Posts