Poezia “Piruete” - Nga Audre Lorde

Une pashe

Duart e tua mbi buzet e mia si gjilpera
Te mpira
Nga qepja e gurit
Dhe ti pyete
Nga je
Duart e tua duke lexuar mbi buzet e mia per
Disa rruge neper nete te pasigurta
Qe kembet e tua te gjejne shtepine
Nga je
Pyete ti
Duart e tua mbi buzet e mia
Si vetetime
Duke premtuar shi
Nje toke ku te gjithe dashnoret jane memec
Dhe
Perse po vajton
Pyete ti
Duart e tua mbi pragun tim si nje ylber
Qe ndjek shiun
Perse po vajton?
Une jam
Eja ne shtepi
Poezia “Piruete”
Nga Audre Lorde
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts