Poezia “Si nje peme e re fiku” - Nga Miguel Hernandez

Si nje peme e re fiku

Ti ishe, mbi shkembinj
Dhe kur kaloja une
Ti i therrisje maleve
Si pema e re e fikut
E shkelqyer dhe e verber
Ti je si nje peme fiku
Si nje fik antik
Dhe une kaloj, dhe ti me pershendet
Me gjethe te thara dhe heshtje
Ti je si nje peme fiku
Qe e ka pjekur vetetima
Poezia “Si nje peme e re fiku”
Nga Miguel Hernandez
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts