Poezia ‘Soneti i fundit’ - Nga Miguel Hernandez

Per keputjen e krye-engjellit akullnajor

Orteku prej zambakesh me dhembe te holle
Denohet me ngasherimen e ujevarave
Dhe shkretimin e pranverave
Per perhapjen e shpirtit te tij ne metale
Per dhenien e zjarrit hekurit zbukurimet e tij
Per dhimbjen e farketareve te pafuqishem
Farketaret e rrembyeshem e zvarrisin
Per trajtimin e dhimbshem te gjembit
Per shkurajimin fatal te trendafilit
Dhe veprimit gerryes te vdekjes
E shoh veten te rrezuar dhe kaq shume rrenim
Jo si pasoje e ndonje fatkeqesie tjeter apo ndonje gjeje tjeter
Por sepse te dua ty dhe vecse sepse te dua ty
Poezia ‘Soneti i fundit’
Nga Miguel Hernandez
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts