Poezia “Ti po vdes nga deliresia dhe thjeshtesia” - Nga Miguel Hernandez

Ti po vdes nga deliresia dhe thjeshtesia

Une jam fajtor, dashuri
Po te rrefehem se une
Jam rrembyes i patrembur puthjesh
Une piva tek lulja e faqeve te tua
Dhe qe nga ajo lavdi, qe nga ajo ngjarje
Faqja jote, kaq e kujdesshme dhe serioze
Bie, prishet dhe hollohet
Fantazma e asaj puthjeje delinkuente
Perndjek kockat e faqeve te tua te persekutuara
Gjithmone me te dukshme, te errta dhe te thella
Dhe ti je e pagjume
Xhelozisht duke pare gojen time
Me kaq shume kujdes
Qe asgje te mos na prishe apo zemeroje
Poezia “Ti po vdes nga deliresia dhe thjeshtesia”
Nga Miguel Hernandez
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts