Pjesa 6 - Poezia ‘Vetetima qe nuk ndal kurre’ - Nga Miguel Hernandez

Mjegulluar me dhimbje, thuajse i erret

Sepse dhimbja te njollos
Kur ajo shperthen
Aty ku une nuk gjendem
Nuk ka njeri me te keqardhur sesa askush
Mbi dhimbjen fle vetem dhe nje
Dhimbja eshte paqja ime dhe dhimbja eshte beteja ime
Nje qen qe as largohet nga une e as nuk e qep
Gjithmone ndaj te zotit te tij
Besnik, por i ngjitur
Gjembat dhe dhimbjet i mbaj si nje kurore
Gjembat dhe dhimbjet mbjellin
Leopardet e tyre
Dhe ato nuk me lene asnje kocke te mire
Sa shume vuajtje per te vdekur vetem
Pjesa 6
Poezia ‘Vetetima qe nuk ndal kurre’
Nga Miguel Hernandez
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts