Ti ngrihesh ujerat hapen nga Paul Eluard

Ti ngrihesh ujerat hapen

Ti fle uji cerdhon
Ti je uje i leruar nga thellesite e tij
Ti je toke qe ze rrenje
Dhe ku mbin gjithcka
Ti ben fllucka heshtjeje ne shkretetiren e tingullit
Ti kendon himne nokturne mbi harqet e ylberit
Ti je kudo
Ti i rrafshon rruget
Ti sakrifikon kohen
Per rinine e perjetshme te nje flake
Qe vellos natyren per ta riprodhuar ate
Grua ti i tregon botes nje trup
Pergjithmone te njejte
Tendin
Ti je si ajo
Ti ngrihesh ujerat hapen nga Paul Eluard
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Femer me kemishe blu, 1942-43, Francis Picabia

Comments

Popular Posts