Afer murit te nje shtepie - Nga Yehuda Amichai


Afer murit te nje shtepie pikturuar

Qe te duket si gur
Une pashe vizionet e Zotit
Nje nate e pagjume qe te tjereve
U jep dhimbje koke
Me dha mua lule
Duke u hapur bukurisht brenda trurit tim
Dhe ai qe ishte i humbur si nje qen
Do te gjendet si nje qenie njerezore
Dhe do te sillet serish ne shtepi
Dashuria nuk eshte dhoma e fundit
Ka te tjera pas saj
E gjithe gjatesia e korridorit
Qe nuk ka fund
Afer murit te nje shtepie
Nga Yehuda Amichai
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
1) Fotografia @luarasi.suel
2) Piktura #jacksonpollock

Comments

Popular Posts