Balli i nje trendafili nga Rene Char


Pavaresisht dritares se hapur ne dhomen e mungeses se gjate

Aroma e trendafilit lidhet ende me frymen qe ishte atje
Serish ne mbetemi pa pervoje te meparshme
Ardhes te rinj, ne dashuri
Trendafili
Fushat e rrugeve te saj do te shperndanin edhe paftyresine e vdekjes
Asgje e pakendshme nuk mbetet ne rruge
Deshira eshte gjalle
Nje dhimbje ne ballin tone te avulluar
Ai qe ecen token ne shi
Nuk ka perse t’i frikesohet gjembave neper vende
Qofte te paperfunduara apo jomiqesore
Por nese ai ndal per t’u bashkuar me vetveten, per t’u betuar
Shpohet shpejt
Papritur ai behet hi
Nje harketar i shpallur nga e bukura
Balli i nje trendafili nga Rene Char
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Shtegu i dhise nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts