Dashuria i ngjan nje teatri te mbushur plot e perplot, sepse sic thote Harold Bloom, “Eshte e pamundur te perqafojme (seksualisht apo ndryshe) nje person te vetem, sebashku me te perqafojme te gjithe romancen e familjes se tij apo te saj”.

Dashuria i ngjan nje teatri te mbushur plot e perplot, sepse sic thote Harold Bloom, “Eshte e pamundur te perqafojme (seksualisht apo ndryshe) nje person te vetem, sebashku me te perqafojme te gjithe romancen e familjes se tij apo te saj”. Nuk dime ende pothuaj asgje per te fshehten e ngarkeses psikike, investimin e libidos ne njerez apo gjera te caktuara. Ne seks apo ne emocion, elementi i vullnetit te lire eshte i paperfillshem. Sic e dine mire poetet, te renit ne dashuri eshte veprim irracional.

Shkeputur nga libri “Personae Seksuale: Arti dhe Dekadenca nga Nefertiti deri tek Emily Dickinson”, nga Camille Paglia, perkthyer nga Engjellushe Shqarri, Botimet ISP dhe Maluka

Comments

Popular Posts