Dikur nje dashuri e madhe - Nga Yehuda Amichai

Dikur nje dashuri e madhe e ndau jeten time me dysh

Pjesa e pare vazhdon duke gjarperuar
Ne nje vend tjeter si nje gjarper i prere me dysh
Vitet qe kalojne me kane qetesuar
Duke i sjelle sherim zemres sime dhe qetesi syve te mi
Une jam si dikush qe qendron ne shkretetiren Judean-e
Ne kerkim te nje shenje
“Nivelin e detit”
Ai nuk mund ta shohe detin, por ai e di
Keshtu e kujtoj fytyren tende kudo
Ne “Nivelin e fytyres” tende
Dikur nje dashuri e madhe
Nga Yehuda Amichai
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts