Drejt pasditeve nga Pablo Neruda

Drejt pasditeve,

I hedh rrjetat e trishtimit tim ne syte e tu oqeanik
Atje, tek tehu me i larte
Vetmia zgjatet dhe flakerohet
Krahet e saj kthehen si ato te nje burri te mbytur
I dergoj sinjale te kuq syve te tu ne mungese
Qe dallgezojne si deti
Apo si plazhi prane nje fari
Ti mban vetem erresire femra ime distante
Ndonjehere nga pendesa jote, shfaqet bregu i frikes
Drejt pasditeve
I fluturoj rrjetat e trishtimit tim ne det
Qe eshte i therrmuar
Nga syte e tu oqeanik
Zogjte e nates cukisin yjet e pare
Qe vezullojne si shpirti im kur te dua
Nata galopon ne hijen e detit
Duke lene hije blu mbi toke
Drejt pasditeve nga Pablo Neruda
Piktura nga mjeshtri @helidonhaliti
Perzgjodhi dhe perktheu - Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts