E shpejte dhe e hidhet - Nga Yehuda Amichai

Fundi ishte i shpejte dhe i hidhet

E ngadalte dhe e embel ishte koha ndermjet nesh
Te ngadalta dhe te embla ishin netet
Kur duart e mija nuk u preken me njera-tjetren nga deshperimi
Por nga dashuria
E trupit tend qe hynte mes tyre
Dhe kur une hyra tek ti
Dukej sikur lumturia e madhe
Mund te matej me saktesine
E dhimbjes se mprehte
E shpejte dhe e hidhet
Te ngadalta dhe te embla ishin netet
Tani jane te hidhta dhe kercellitese si rera
“Le te mendojme me arsye”
Dhe me mallkime te ngjashme
Dhe teksa arratisemi larg nga dashuria
Ne shumefishojme fjalet
Fjalet dhe fjalite kaq te gjata dhe te rregullta
Nese do te kishim qendruar bashke
Ne do te ishim kthyer ne nje heshtje
E shpejte dhe e hidhet
Nga Yehuda Amichai
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts