Fjale zogj me krahe gjaku - Nga Max Blecher

Fjale zogj me krahe gjaku

Fjale qe fluturojne te cmendura neper dhomat e zemres
Kafshe ndonjehere me transparence qielli
Buqeta me bote yjore
Kometa qe vallezojne koke me koke
Lule te huaja qe parfumosin trurin
Duke pervijuar nje buzeqeshje apo duke afirmuar nje gezim
Dukjet dhe mosdukjet ne erresiren e diteve
Apo shqiponjat duke rrahur te bardhe
Mbi malet e gjumit
Vitrinat lunore me kende dhe shpate
Me ujqer, me qytete
Me anije, me floket e grave
Fjale, imazhe te padeshifrueshme te ketij shkrimi
Si duart e mia
Si syte e tu te mbyllur
Nga Max Blecher
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Molla, 2015, Gazmend Leka

Comments

Popular Posts