I shurdher dhe i verber nga Paul Eluard

A e arrijme ne detin me ore ne xhepat tane, me zhurmen e detit

Ne det, apo mos jemi ne mbajtesit
E nje uji me te delire dhe me te heshtur?
Uji qe ferkohet kunder duarve tona
Mpreh thikat
Luftetaret kane gjetur armet e tyre tek dallget
Dhe tingulli i goditjeve te tyre eshte si
Shkembinjte qe perplasin anijet naten
Eshte stuhia dhe vetetima
Pse jo heshtja
E permbytjes, sepse ne kemi enderruar brenda nesh
Hapesire per heshtjen me te madhe dhe ne frymojme
Si era permbi detet e tmerrshem, si era
Qe ngjethon ngadalshem permbi cdo horizont
I shurdher dhe i verber nga Paul Eluard
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Mberritem nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts