Jam i dëshiruar për gojën tënde - Nga Pablo Neruda
Jam i dëshiruar për gojën tënde

për zërin tënd
për flokët e tu
I heshtur dhe i uritur
vërtitem nëpër rrugë
Buka nuk më ushqen
Madje më bezdis
Gjithë ditën kërkoj për masën lëngjërore të hapave të tu
Jam i uritur për qeshjen tënde të permbajtur
duart e tua ngjyrë korrjesh të egra
i uritur për gurët e zbehtë të thonjve të tu
Dua të ha lekurën tende si bajame
Dua të ha rrezet e diellit që flakërojnë mbi trupin tënd të ëmbël
hundën mbretërore të fytyrës tënde arrogante
Dua të ha hijen e qerpikëve të tu
kështu vërdallosem i uritur
duke gjuajtur për ty
për zemrën tënde të ngrohtë
Nga Pablo Neruda
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Gruaja e dale nga guaska nga @xhenetakadillari

Comments

Popular Posts