Je e lodhur dhe nuk shikon mire - Nga Raul Gustavo Aguirre

Je e lodhur dhe nuk shikon mire

Disa po te prisnin dhe ti nuk arrite ne kohe
Disa po te prisnin dhe do te ta hapnin deren pa frike
Ata do te ta hapnin zemren e tyre pa frike
Dhe keshtu je edhe ti
Por ti je e ngathet
Ti i humbet shenjat qe te kane dhene ata
Ty te humbet dhurata rruges gjate udhetimit
Dhe pastaj perfundon duke qare ne nje Bar
Lamtumire!
Ti nuk e perballon dot intensitetin
Lartesite te tmerrojne
Dielli te shkrumbon nese te gjen
Ndoshta ti ke arsye per t’u arratisur
Qe te jesh e tmerruar
Keto jane goditje shume te forta per ty
Nga Raul Gustavo Aguirre
Imazhi, Besa e Kostandinit, 1986, Gazmend Leka

Comments

Popular Posts