Kopshti nga Louise Glück

Kopshti të adhuron.

Për hatrin tënd ai lyhet me pigmente të gjelbra,
Me të kuqet e dalldisura të trandafilave,
Që ti të vish këtu me dashnorët e tu.
Dhe shelgjet
Shiko se si i kanë formësuar këto
Tenta heshtjeje. Megjithatë
Ka ende diçka për të cilën ti ke nevojë,
Trupi yt kaq i butë, kaq i gjallë, midis kafshëve të gurta.
Pranojë që është tmerrshme që të jesh si ata,
Përtej dëmit.
Kopshti nga Louise Glück
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Fotografia, Empress Sakura in action Luaraßi ßuel]
Piktura, Impulse shpirti nga Luaraßi ßuel]

Comments

Popular Posts