LËRMËNI NJË VEND NËN TOKË - Nga Pablo Neruda

Lërmëni një vend nën tokë, një labirint,

Ku mund të shkoj, kur të dëshiroj të kthehem,
Pa sy, pa prekje,
Në zbrazëti, në një gurë gojëkyçur,
Apo në gishtin e hijes.
Unë e di që ju nuk mund, askush, asgjë
Të ma japë këtë vend, apo këtë shteg,
Por çfarë mund të bëjë unë me pasionet e mia të vajtueshme,
Nëse ato janë të padibishme, në sipërfaqen
E jetës së përditshme,
Nëse nuk mund të shikojë për të mbijetuar,
Veçse duke vdekur, duke shkuar përtej, duke hyrë
Në gjendjen, e flakës së hershme
Metalike dhe dremitësëse?
LËRMËNI NJË VEND NËN TOKË
Nga Pablo Neruda
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Piktura, Fshati lejlja nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts