Ne shoqeri, te dobtit gezojne mbrojtje. Shoqeria eshte mbrojtja jone e brishte ndaj natyres. Kur prestigji i shtetit dhe i fese eshte i ulet, njerezit jane te lire, por liria per ta eshte e padurueshme, si rrjedhoje, ata orvaten te gjejne menyra te reja te skllaverimit te vetes, nepermes droges dhe deshperimit.

Ne shoqeri, te dobtit gezojne mbrojtje. Shoqeria eshte mbrojtja jone e brishte ndaj natyres. Kur prestigji i shtetit dhe i fese eshte i ulet, njerezit jane te lire, por liria per ta eshte e padurueshme, si rrjedhoje, ata orvaten te gjejne menyra te reja te skllaverimit te vetes, nepermes droges dhe deshperimit. Teoria ime eshte se, kurdohere qe do te kerkohet apo arrihet liria seksuale, sadomazokizmi nuk do te mungoje te shfaqet. Romantizmi shnderrohet perhere ne dekadence. Natyra eshte nje katile e rrepte. Ajo eshte njeherazi kudhra dhe cekani, qe ben cope e cike individualitetin. Liria e perkryer do ishte vdekje nga toka, ajri, uji dhe zjarri.

Shkeputur nga libri “Personae Seksuale: Arti dhe Dekadenca nga Nefertiti deri tek Emily Dickinson”, nga Camille Paglia, perkthyer nga Engjellushe Shqarri, Botimet ISP dhe Maluka

Comments

Popular Posts