Ne tragjedine greke, fjalen e fundit e thoshte gjithnje komedia. Ketej rrjedh edhe e qeshura e cuditshme e Sade-s, mencuria e tij gjate egersive nga me te pabesueshmet. Sepse jeta nuk eshte tragjedi, por komedi. Komedia lind nga perplasja e Apolonit me Dionizin. Natyra gjithnje na i shfryn idealet tona pompoze.

Ne tragjedine greke, fjalen e fundit e thoshte gjithnje komedia. Ketej rrjedh edhe e qeshura e cuditshme e Sade-s, mencuria e tij gjate egersive nga me te pabesueshmet. Sepse jeta nuk eshte tragjedi, por komedi. Komedia lind nga perplasja e Apolonit me Dionizin. Natyra gjithnje na i shfryn idealet tona pompoze.

Shkeputur nga libri “Personae Seksuale: Arti dhe Dekadenca nga Nefertiti deri tek Emily Dickinson”, nga Camille Paglia, perkthyer nga Engjellushe Shqarri, Botimet ISP dhe Maluka

Comments

Popular Posts