Nese vjen embelsisht, Audre Lorde
Nese vjen po aq embel

Si era brenda pemeve
Mund te degjosh ate qe degjoj une
Te shikosh ate qe shikon dhimbja
Nese vjen po aq lehte
Sa depertimi i veses
Do te te pranoj me gezim
Nuk do te kerkoj me shume prej teje
Mund te ulesh krahe meje
E heshtur si nje frymemarrje
Vetem te vdekurit
Do ta kujtojne vdekjen
Dhe nese vjen do te jem e heshtur
Nuk do te te flase ashper
Nuk do te te pyes perse, tani
Apo si, apo cfare ben
Do te ulemi ketu, butesisht
Poshte dy viteve te ndryshme
Dhe toka e pasur ndermjet nesh
Do te pije lotet tane
Nese vjen embelsisht, Audre Lorde
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Syri @franceska__th

Comments

Popular Posts