Njeri pas tjetrit, ata deshironin te parashikonin nje te ardhme te lumtur per ne - Nga Rene Char

Njeri pas tjetrit, ata deshironin te parashikonin nje te ardhme te lumtur per ne

Me nje eklips ne imazhin e tyre dhe te gjithe ankthin e pershtatshem per ne
Ne e perbuzem kete cilesim
Dhe iu pergjigjem me jo fjaleve te tyre vrasetare
Ne ndoqem rrugen e gureve qe zemra kishte gjurmuar per ne
Lart fushave me ajer
Dhe heshtjen unike
Ne e beme dashurine tone kerkuese qe te rridhte gjak
Lumturine tone qe te mundej me cdo guralec
Ne kete cast ata thone se
Pertej vizionit te tyre
Bresheri i tmerron ata
Me shume sesa bora e te vdekurve
Nga Rene Char
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts