Orgazma eshte sundim, dorezim apo depertim. Natyra nuk e respekton identitetin njerezor. Kjo eshte arsyeja perse nje numer kaq i madh burrash kthehen ne anen tjeter, apo ia mbathin pas seksit, pikerisht sepse ne te kane ndjere shkaterrimin e demoniakes.

Orgazma eshte sundim, dorezim apo depertim. Natyra nuk e respekton identitetin njerezor. Kjo eshte arsyeja perse nje numer kaq i madh burrash kthehen ne anen tjeter, apo ia mbathin pas seksit, pikerisht sepse ne te kane ndjere shkaterrimin e demoniakes. Dashuria perendimore eshte zhvendosje e realiteteve kozmike, nje mekanizem mbrojtes qe racionalizon forcat e papermbajtura dhe te papermbajtshme. Ashtu si cdo fe, ajo eshte nje mjet qe na mundeson te mbajme nen kontroll friken tone te lashte. Seksi nuk mund te kuptohet, sikunder vete natyra nuk mund te kuptohet.

Shkeputur nga libri “Personae Seksuale: Arti dhe Dekadenca nga Nefertiti deri tek Emily Dickinson”, nga Camille Paglia, perkthyer nga Engjellushe Shqarri, Botimet ISP dhe Maluka
Imazhi via @dimensionxchi

Comments

Popular Posts