Per..., nga Rene Char

Ti ke qene dashuria ime per kaq shume vite

Marrezia ime perpara kaq shume pritjeje
Qe asgje nuk mund ta vjeteroje apo ftohe
Edhe ajo qe priti vdekjen tone
Apo qe mesoi ngadale se si te na luftoje
Edhe ajo qe eshte e huaj per ne
Te dyja, eklipset e mia dhe kthimet e mia
Te mbyllura si kanate druri
Nje shans ekstrem dhe kompakt
Eshte zinxhiri yne, zemerimi yne malor
Shkelqimi dhe vezullimi yne shtypes
Une them shansi
O cekici im
Askush prej nesh nuk mund ta marre
Pjesen misterioze te tjetrit
Duke e mbajtur sekretin te paderdhur
Dhe dhimbjen qe vjen nga diku tjeter
Me ne fund gjen ndarjen
Tek mishi i bashkimit tone
Gjen orbiten e vet diellore me ne fund
Ne qender te vete rese sone
Qe e shqyen dhe rifillon edhe nje here
Ashtu sic e ndjej une, une them shansi
Ti e ke ngritur kulmin e malit
Qe pritja ime duhet ta pastroje
Kur e nesermja te zhduket
Per..., nga Rene Char
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts