Përtej nga Octavio Paz

E kthej faqen e ditës

Duke shkruar më thonë
Nga lëvizja e qerpikëve të tu
Hyj tek ti
Vërtetësia e errësirës
Unë kërkoj prova të errësirës, kërkoj
Të pi verë të zezë
Merri sytë e mi dhe thërrmoji
Një pikë natë
Mbi majën e gjirit tënd
Mistere të karafilit
Duke i mbyllur sytë e mi
I hap brenda syve të tu
Gjithmonë zgjuar
Mbi shtratin e tij granat
Gjuha jote e lagësht
Ka ujëvara
Në kopshtin e venave të tua
Me një maskë gjaku
Kaloj nëpër mendimet e tua me vështrim të zbrazët
Amnezia më drejton
Në anën tjetër të jetës
Përtej nga Octavio Paz
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts