Poemat e vona nga Margaret Atwood

Keto jane poemat e vona

Shumica e poemave jane te vona
Sigurisht: shume vone
Si letra e derguar nga nje marinar
Qe mberrin pasi ai eshte mbytur
Shume vone per te ndihmuar, nje leter e tille
Dhe poemat e vona jane te ngjashme
Ato vijne si nepemjet ujit
Cfaredolloj gjeje qe te kete ndodhur
Beteja, ditet e diellta, dritehena
Duke rreshqitur ne epsh, puthja e lamtumires
Poema fshin ne breg mbetjet
Ose vone, si vone per darke
Te gjitha fjalet e ftohte ose e ngrene
Zullumqar, i pabese, dhe i mundur
Ose ngurroj, duroj, per pak kohe
I braktisur, i lotuar, i deshperuar
Madje, edhe dashuria dhe gezimi: kenge treheregerryera
Magji te ndryshkuara: refrene te grisura
Eshte vone, eshte shume vone
Shume vone per te vallezuar
Megjithate, kendo c’te mundesh
Ndize driten: kendo
Kendo…
Poemat e vona nga Margaret Atwood
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Zhurma e malit blu nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts