Poezia “Kaq shumë kam vështruar” - Nga Constantine P Cavafy

Kaq shumë e kam vështruar të bukurën

Saqë vizioni im është përplot me to
Konture të trupit. Buzë të kuqe. Gjymtyrë epshore
Flokë sikur të ishin marrë nga statujat greke
Gjithmonë të bukura, majde edhe të pakrehura
Kur bien, disi, lehtas, përmbi ballin e bardhë
Fytyrat e dashurisë, si poezia ime
I kërkojnë...në netët e rinisë sime
Në netët e mia, takoheshin, në mënyrë sekrete...
Poezia “Kaq shumë kam vështruar”
Nga Constantine P Cavafy
Përzgjodhi dhe përktheu – Enkeleda Suti
Piktura, Sarkofagu nga Gazmend Leka

Comments

Popular Posts