Poezia “Kockat” - Nga Carl Sandburg

Hidhmëni nën det

Paketomëni në kripë dhe lagështirë
Plugu i asnjë fermeri nuk do t’i prekë kockat e mia
Asnjë Hamlet nuk do t’i mbajë nofullat e mia dhe të flasë
Se si kanë ikur shakatë dhe se sa e zbrazët është goja ime
Pastruesit e gjatë, syjeshil do t’i marrin sytë e mi
Peshqit e purpurt do të luajnë kuka-fshehti
Dhe unë do të jem këngë vetëtime, përplasje deti
Poshtë në tabanin e kripës dhe të lagështirës
Hidhmëni...nën det
Poezia “Kockat”
Nga Carl Sandburg
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Piktura, Endrra prane shkembit nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts