Poezia “Prekja” - Nga Erica JongSHTËPIA E TRUPIT

ËSHTË NJË ÇIFLIG MADHËSHTOR
I hapur për asgjë
Kurrë për publikun
Por
Për pronarin e shtëpisë
Mbajtësin e çelësit
TRUPI ËSHTË KRAHËHAPUR
SI MALI I ALI BABA-S
Duke vezulluar me ar të butë
Dhe xhevahire të kuqe
Këto nuk mund të vidhen
Apo të shiten për para
ATO VETËM VEZULLOJNË
KUR HAPET MALI
NGA MAGJIA
Apo me miratimin e vet
Trekëndëshi i artë i flokëve
Është plumb i butë
Kristalet e roza kuarc
Të lëkurës
THITHKAT E RUBINTA
VENAT E GJAKUT
QË NOTOJNË NË GJINJ
MBAJTËSI I ÇELËSIT
NJIHET
NGA MËNYRA SE SI MBAN
TRUPIN
AI NJIHET
NGA PREKJA
Prekja është shqisa e parë e zgjimit
Pas vdekjes së vogël të trupit
Në gjumë
Prekja është shqisa e parë
Për të njoftuar foshnjen e kuqe të papërpunuar
Ndaj një bote dhimbjeje
TRUPI ZJARRMON
MBI MALIN E TIJ TË TERRTË
DUKE BËRË SIKUR NUK E DI KËTË
Poezia “Prekja”
Nga Erica Jong
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Fotografia, Empress Sakura in action @luarasi.suel
Piktura, Impulse shpirti nga @luarasi.suel

Comments

Popular Posts