Poezia “Shtrire tek une” - Nga Anna Akhmatova

Shtrire tek une, sikur te ishte nje gur i bardhe

Ne thellesite e nje pusi
Eshte nje kujtim qe nuk mund
Nuk do ta
Luftoj
Eshte lumturi dhe dhimbje
Kushdo qe sheh drejt e tek syte e mi
Nuk mund te mos e shohe
Dhe nuk mund te mos behet me i mendueshem
trishtuar dhe heshtur
Sesa po te ishte duke degjuar nje perralle tragjike
Une e di qe zotat i kane kthyer njerezit ne gjera
Duke i lene vetedijet e tyre te lira dhe te gjalla
Per te mbajtur gjalle mendimin e vuajtjes
Ti je metamorfozuar ne une
Poezia “Shtrire tek une”
Nga Anna Akhmatova
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Gjumi nga Gazmend Leka

Comments

Popular Posts