Poezia “Thirrja e hjeve” - Nga Constantine P Cavafy

Një qiri mjafton. Drita e tij e butë

Do të jetë më e përshtatshme, do të jetë më e madhërishme
Kur të vijnë Hijet, Hijet e Dashurisë
Një qiri mjaton. Sonte dhoma
Nuk duhet të ketë shumë dritë. Në ëndërrime të thella,
Gjithë pranueshmëria, dhe me dritën e lehtë
Në këtë ëndërr të thellë, unë do të krijojë vizione
Për të thirrur Hijet, Hijet e Dashurisë
Poezia “Thirrja e hjeve”
Nga Constantine P Cavafy
Përzgjodhi dhe përktheu – Enkeleda Suti
Piktura, Pergatitja nga Gazmend Leka

Comments

Popular Posts