Poezia “Unë nuk jam unë” - Nga Juan Ramon Jimenez

Unë nuk jam unë

Unë jam ai
Që ecën krahë meje dhe që unë nuk e shoh
Që ndonjëherë arrij ta vizitoj
Dhe që herë të tjera e harroj
Ai që është i heshtur ndërsa unë eci
Ai që fal, që është i ëmbël, kur unë urrej
Ai që del për shëtitje kur unë jam brenda
Ai që do të mbetet në këmbë kur unë do të vdes
Poezia “Unë nuk jam unë”
Nga Juan Ramon Jimenez
Përzgjodhi dhe përktheu – Enkeleda Suti
Piktura, Flaka pranverore nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts