Poezia “Zërat” - Nga Constantine P Cavafy

Zëra ideal dhe të dashur

Të atyre që kanë vdekur, apo të atyre
Që kanë humbur për ne si të vdekurit
Ndonjëherë ata na flasin në ëndrrat tona
Ndonjëherë në mendime, mendja i dëgjon
Dhe me tingullin e tyre për një çast kthehen
Tinguj të tjerë nga poezia e parë e jetës sonë
Si muzika e largët që vdes natën
Poezia “Zërat”
Nga Constantine P Cavafy
Përzgjodhi dhe përktheu – Enkeleda Suti
Piktura, Naten vone nga Gazmend Leka

Comments

Popular Posts