Seksi eshte nje force shume me e erret se sa femimizmit i pelqen te pranoje. Terapite seksuale te sjelljes besojne ne mundesine e seksit te pafajshem, te paster.

Seksi eshte nje force shume me e erret se sa femimizmit i pelqen te pranoje. Terapite seksuale te sjelljes besojne ne mundesine e seksit te pafajshem, te paster. Por seksi gjithnje ka qene kufizuar nga tabute, pavaresisht kulturave te ndryshme. Seksi eshte pika e kontaktit midis njerezve dhe natyres, ku morali dhe qellimet e mira bien pre e ngasjeve primitive. Une e kam quajtur udhekryq. Ky udhekryq eshte udhekryqi i cuditshem i Hekates, ku te gjitha gjerat kthehen naten. Erotizmi eshte mbreteria e perhijuar nga fantazmat. Eshte vendi ku je i pambrojtur, vend i nemur e i magjepsur njekohesisht.

Shkeputur nga libri “Personae Seksuale: Arti dhe Dekadenca nga Nefertiti deri tek Emily Dickinson”, nga Camille Paglia, perkthyer nga Engjellushe Shqarri, Botimet ISP dhe Maluka

Comments

Popular Posts